Нутрикозметика Храни и Напитки - ново попълнение с Органично Розово масло

Нов път към здраве и красота

Нутрикозметиката (от думата Nutrition = хранене и козметика) дава възможност за целенасочена хранителна добавка с важни вещества. Това е вид микронутриентна и витаминна терапия, която поддържа имунната система, засилва производството на колаген (за ефект против стареене) и може да осигури здрава кожа, коса и нокти.

Нутрикозметиката разглежда използването на храни или хранителни добавки, които подобряват здравето и увеличават красотата на кожата. Здравословното хранене е препоръка за хора, които се опитват да намалят риска от сърдечно-съдови заболявания, рак, диабет и други медицински проблеми. Но най-новите изследвания в областта на дерматологията все повече доказват, че промяната в диетата може да повлияе и върху някои кожни проблеми, както и върху признаците на стареенето.

Нутрикозметиката са хранителни добавки за подобряване на външния вид и здравето на косата, кожата и ноктите.

Следните компоненти най-често се намират в тези комплекси:

Витамин А - обновява клетките и забавя процесите на стареене; Витамини от група В - комплекс от тези полезни вещества регулира метаболизма, облекчава стреса, енергизира и укрепва зрението; Витамин С - повишава имунитета, има антиоксидантно действие, повишава фотозащитните свойства на кожата и предотвратява образуването на старчески петна; Витамин D - укрепва костите и зъбите и подобрява външния вид на косата и ноктите; Витамин Е - "женски" витамин, премахва вредните вещества от тялото, увеличава количеството на хормона естроген и насърчава женствеността; Цинк - основният имуномодулатор, укрепва ноктите, придава блясък на косата и облекчава акнето; Омега киселините са необходими за поддържане на имунитета и нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система. Осигурява еластичност на кожата и предотвратява образуването на бръчки. Розово масло , идващо направо от розоварните на известната в цял свят „Долина на Розите”България с комбинация с лечебната сила на билките и техния специален ефект върху кожата с модерни съставки и компоненти. Висококачествени серии са произведени, използвайки последните достижения на науката и технологията, и са с чисти натурални съставки, като продукцията отговаря на всички изисквания за качество

Здравословните храни и напитки с розово масло и розова вода за вътрешна употреба съдържат уникални хранителни съставки, които имат превантивен, разкрасяващ и лечебен ефект върху кожата, косата и ноктите. Комбинацията от Нутрикозметика (за вътрешна употреба) и традиционна козметика (външна употреба) е модерен и революционен подход за постигане на цялостни ефективни резултати за здравето и красотата.

Силата и свойствата на натуралното розово масло, скрито в цветчетата на коронованата царица на цветята – българската маслодайна роза, са известни от дълбока древност. От векове розовото масло е използвано за лечение, хармония, романтика и наслада. Благодарение на чудодейното си въздействие върху човешкия организъм скъпоценното масло се е наложило в козметиката, парфюмерията, фармацията и е намерило своето уникално място в кулинарията.

Разкрасяващите храни са обогатени със съставки, които се грижат за прекрасния вид на кожата, а натурални етерични масла притежават способността да проникват през порите на кожата и излъчват ухание, което се запазва до 6 часа Традиционният български конфитюр от рози е галещо сетивата удоволствие, съчетало в себе си ориенталска чувственост и невероятният сладък аромат на българската роза Дамасцена. Никъде по света този уникален деликатес не се изготвя така, както умеят българските майстори сладкари, а рецептата се пази грижливо и се предава през поколенията. Елегантният и изискан аромат на рози е в перфектен баланс и хармония със съблазнителната, ефирна сладост.

Вижте новите продукти тук с Розово масло

Бонбони с Розово масло тук