product image

G-point розе 2019

Марка: Ялово

Кат.номер:91204

Винарна Ялово - бутикова изба

СОРТОВ СЪСТАВ 

Каберне Совиньон 30%, Каберне фран 20%, Пино ноар 37% Рубин 13%

ЛОЗЯ Каберне Совиньон са от 25 годишен масив на платото над град Сухиндол, за който се грижим ние. Каберне фран е от лозя в с. Горски долен Тръмбеш (общ. Г. Оряховица). Лозята са с гъстота на насаждението около 4500 лози на декар, с формировка средно-стъблен кордон Роая. Стопанството е в преход към биологично земеделие. Пино ноар е от село Драгоево, Преславско. Рубинът е от региона на село Белащица – Пловдивско.

ВИНИФИКАЦИЯ Гроздоберът на Мерло и Каберне фран е в един ден. Двата сорта са смачкани заедно, а мъстта е оцедена веднага след това. Ферментацията протича при ниска температура – 13-14°С. Виното е избистрено и стабилизирано статично. В последствие е купажирано с розе от Рубин и от Каберне Совиньон за по-голяма комплексност.

АЛКОХОЛ 14,1 об.% рН 3,32 ТИТРУЕМА КИСЕЛИННОСТ 5,4 г/л ЦВЯТ 

Деликатен, прасковено-розов с блясък НОС Интензивен с нотки на грейпфрут, нар, касис, захаросана ябълка, както и нюанси на пипер и суха мента. ВКУС Свеж и плътен със средно тяло. Вкусовият аромат е развит, интензивен, с финал подплатен с приятна и свежа сладост.

СЪЧЕТАНИЕ С ХРАНА 

Подходящо е за аперитив и се съчетава добре със салати с дресинг, безмесни предястия, пици, пикантна азиатска кухня или пилешко.

19,90 лв.