Рубин без грим

  • Марка: Ялово
  • Кат. номер:91206

Винарна Ялово - бутикова изба

СОРТОВ СЪСТАВ Рубин 100%

ЛОЗЯ един от първите промишлени масиви със сорта Рубин, който е е засаден в „Родопската яка“ в региона на Куклен. Почвите са песъкливи, образувани върху делувиални и алувиално-делувиални седименти. Формировката е „Омбрела“, а гъстотата на засаждане от  около 2800 лози в хектар.

ВИНИФИКАЦИЯ Виното е произведено по метода „въглекисела мацерация“, при която целите не-ронкани гроздове се насипват в съд пълен с въглероден диоксид. Първата част на ферментацията се дължи на естествения метаболизъм на самото гроздово зърно. След около седем дена насипаното грозде се пресува и засява с дрожди, за завършване на ферментацията. Стабилизацията и избистрянето са направени естествено на студ. На никой етап от производството на това вино не са добавяни сулфити и съдържанието на малко количество сулфити се дължи на дрождения метаболизъм. Не са използвани адитиви с изключение на закваска от дрожди, млечно-кисели бактерии и дрождени стени.

КАТЕГОРИЯ сортово червено вино

АЛКОХОЛ 12,7 об.%

рН 3,32

ТИТРУЕМА КИСЕЛИННОСТ 6,6 г/л

ОБЩИ СУЛФИТИ 24 мг/л

ЦВЯТ Рубинено-червен с блясък.

НОС Интензивен с нотки на френско грозде, малини, виолетки и летни полски цветя, риган, ванилия.

ВКУС Свеж и динамичен със средно интензивно, но елегантно тяло. Вкусовият аромат е изключително плодов с нотки на френско грозде, зряла слива и ванилия. Финала е деликатен със сладост.

СЪЧЕТАНИЕ С ХРАНА: Съчетава добре с безмесни предястия, свежи сирена, скара, както и с много от ястията от традиционната българска кухня.