Червено вино Каберне Совиньон, Каберне Фран и Мерло Рокенрола 2018 г. 0,75 л

  • Марка: Мидалидаре Естейт
  • Кат. номер:91092

Червено вино    Rock'NRolla Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc & Merlot

Rock’NRolla е проект, вдъхновен от нашия живот и страстта ни към киното и музиката. Съотношението на сортовете в бленда е различно всяка година, но винаги обединява в себе си мощта на Каберне Совиньонелегантния букет на Каберне Фран и финеса на Мерло.

Наименование и произход: Червено вино, бленд от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Мерло от България, ЗГУ Тракийска низина, Могилово. Собствени лозя на Мидалидаре: (сертифициран за Био производство).

Сорт: Бленд от 50% Каберне Совиньон от Каралиец, 40% Каберне Фран от Дабовец и 10% Мерло от Каралиец.

Реколта: 2018

Обем: 750 мл. 

Затваряне: Коркова тапа, натурален корк

Алкохолно съдържание: 14 об.%

Зрялост: Готово за консумация, но може да отлежава 10 и повече години.

Опаковка: Индивидуално опакована бутилка в стилна, дизайнерска картонена кутия.

Дегустационни бележки:  Наситен, тъмно червен цвят с леки керемидени оттенъци. Елегантен, сложен аромат на зрели червени плодове, пушек, кожа, пипер, подсилен от ванилия и мармаладени тонове. Отлична концентрация и прекрасен баланс, добра киселинност и богат вкус. Финалът е продължителен и запомнящ се.

Предложения за сервиране: Прекрасно се комбинира с печено или гриловано агнешко, Ростбиф, телешко, еленово или сърнешко месо, яхнии с червено вино, английски сирена и твърди сирена. Препоръчва се поднасяне в чаша тип  Каберне/Мерло или Бордо (високо столче, широк балон, широк отвор) или в стандартна чаша за червено вино. Оптималната температура на сервиране е 16-18°С. Да се декантира поне два часа преди консумация.

Съхранение: На тъмно и сухо място при температура 12-15°С.  

Виното има изключително развит вкусов аромат и отличен потенциал за благородно стареене.

Лимитирана серия.